Get vozpublica App with new looks!
inews
Advertisement
Aa Text
Share:
Read Next : Putin Akui Bahasa Inggrisnya Berantakan saat Bicara dengan Trump
Advertisement . Scroll to see content

20 Contoh Soal Label Bahasa Inggris Kelas 9, Lengkap dengan Kunci Jawaban 

Kamis, 07 September 2023 - 18:47:00 WIB
20 Contoh Soal Label Bahasa Inggris Kelas 9, Lengkap dengan Kunci Jawaban 
Contoh soal label bahasa Inggris kelas 9. (Freepik)
Advertisement . Scroll to see content

JAKARTA, vozpublica.id – Contoh soal label bahasa Inggris kelas 9 berikut ini bisa dipelajari dengan mudah karena dilengkapi kunci jawaban. Materi tentang label umumnya dipelajari oleh para murid pada tingkat sekolah menengah pertama (SMP) khususnya di kelas 9. 

Label adalah keterangan yang terdapat di bagian luar kemasan sebuah produk atau barang. Di label produk biasanya terdapat kalimat yang menunjukkan keunggulan produk, petunjuk penggunaan, komposisi produk, serta indikasi. 

Metode yang digunakan adalah descriptive text yang bertujuan menjelaskan keterangan yang terdapat di bagian luar kemasan sebuah produk/barang. 

Secara sederhana text ini menunjukkan keunggulan produk, petunjuk penggunaan, komposisi produk, serta indikasi. Berikut adalah Contoh soal label bahasa Inggris kelas 9 yang dikutip dari berbagai sumber, Kamis (7/9/2023). 

Contoh Soal Label Bahasa Inggris Kelas 9 

COLD BREAKER 

LIKE YOU NEVER FEEL ANY COLD 

Fast relief for: 

Congestion        100 tablets 

Runny nose        USP 

Coughs        200 mg 

Headache         

Fever         

1. Which of the following sickness cannot be relieved by this medicine? 

     A. Headache 

     B. Coughs 

     C. Cancer 

     D. Fever 

Jawaban: C. Cancer 

2. What's the writer's purpose to write the text above? 

     A. To inform the process of making Cold Breaker 

     B. To persuade people to use the product 

     C. To explain the ingredients of the product 

     D. To describe the illnesses that can be cured 

Jawaban: B. To persuade people to use the product 

Uses 

• Temporarily relives nasal congestion due to the common cold, hay fever or other upper respiratory allergies, or associated with sinusitis 

• Temporarily relieves these symptoms due to hay fever (allergic rhinitis): 

- runny nose 

- sneezing 

- itching of the nose or throat 

- itchy, watery eyes 

• Temporarily restores freer breathing through the nose 

Directions 

Do not take more than 4 doses in any 24- hour period 

Age Dose adults and children over 12 years        4 tsp every 4 hours 

Children 6 to under 12 years        2 tsp every 4 hours 

Children under 6 years        ask a doctor 

3. From the label above we know that .... 

     A. This medicine is only for adult 

     B. This medicine is in the form of syrup 

     C. Stomachache can be cured with this medicine 

     D. Children under 12 cannot take this medicine 

Jawaban: B. This medicine is in the form of syrup 

4. Who must be consulted to the doctor before taking this medicine? 

     A. Adult 

     B. Children under 6 years 

     C. Children 12 years and over 

     D. Children 6 to under 12 years 

Jawaban: B. Children under 6 years 

5. "Temporarily restores freer breathing through the nose" The underlined word has similar meaning with .... 

     A. Damage 

     B. Recall 

     C. Rehabilitate 

     D. Provide 

Jawaban: C. Rehabilitate 

SUPPLEMENTS FACTS 

_______________________ 

Serving size: 1 tablet 

Servings per container: 30 

_______________________ 

Amount of serving        % Daily value 

Vitamin C (as non acidic calcium ascorbate)        250 mg        416,67 mg 

Calcium (as calcium ascorbate)        50 mg        7,14 mg 

Citrus bioflavonoid*        50 mg         

Rutin*        25 mg         

Hesperidin*        25 mg         

Rose hips*        125 mg         

Acerola*        5 mg         

_______________________ 

*Daily value not established 

Suggested use: 1 tablet after meal 

_______________________ 

This product contains no artificial colors, flavors, preservatives, milk, egg, sugar, chemical solvent, starch or gluten. 

6. What is the purpose of the text? 

     A. To advertise a supplement for woman 

     B. To describe a product for adult 

     C. To give detailed information about the supplement 

     D. To tell the value of a supplement 

Jawaban: C. To give detailed information about the supplement 

7. “This product contains no artificial …” 

The word “artificial” in the sentence means …. 

     A. Original 

     B. Pure 

     C. Unnatural 

     D. Inexpensive 

Jawaban: C. Unnatural 

8. How much sodium does the product contain per 100 g? 

     A. 45 mg 

     B. 148 mg 

     C. 565 mg 

     D. 709 mg 

Jawaban: B. 148 mg 

9. “Ingredients: sugar, cashew, milk solids…etc.” 

The underlined word means: …. Needed to make something. 

     A. The steps 

     B. The goals 

     C. The materials 

     D. The methods 

Jawaban: C. The materials 

10. The label is telling us about … of a product. 

     A. The steps 

     B. The goals 

     C. The materials 

     D. The nutrition information 

Jawaban: D. The nutrition information 

Follow WhatsApp Channel vozpublica untuk update berita terbaru setiap hari! Follow
iNews.id
vozpublica Network
Kami membuka kesempatan bagi Anda yang ingin menjadi pebisnis media melalui program vozpublica.id Network. Klik lebih lanjut